tirsdag den 23. september 2014

Mad over bål


Madkundskab: Torsdag 11. september 2014

 Emne: Mad over bål

Inddeling af grupper, der hver især forbereder et måltid over bål

Gruppe: Mikkel, Bitten & Taz

Ret: Kartoffel/porre suppe samt flad - og snobrød. Fokus på krydderurter + tilsmagning

Kompetencemål -> MADLAVNING.

Herunder området: Mad og sundhed -> hygiejne

Vi arbejdede med nedenstående krydderurter:

o   Timian

o   Citron Timian

o   Oregano

o   Salvie

Dagens note:/Raketvidenskab fra en uforglemmelig undervisningsseance i køkkenet med vores kære Susanne;)

  • Når et æg piskes: så denaturerer proteinerne i ægget.

  • Pisker du yderligere, eller varmebehandler, så koagulerer (fyldig, klumper) proteinerne.
Wau.... :)
 
Billeder fra dagens begivenheder (citrontimian, oregano, snobrød, fladbrød samt Mikkel som briller i udskæring af kartofler)







 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar